Immune System

Sistem imun (antibodi) anda memainkan peranan penting dalam kesihatan anda secara keseluruhan. Ia menghilangkan penyakit dan jangkitan dan juga boleh membantu mencegah jangkitan penyakit berpunca dari bakteria dan virus, dalam wabak penyakit berjangkit yang kronik.
 

Antioksidan yang terdapat pada bawang hitam (black garlic) meningkatkan kekebalan antibodi dengan melawan radikal bebas, mengurangkan keradangan dan mencegah kerosakan oksidatif pada sel-sel anda.

Satu kajian in vitro 2012 menilai serta mengkaji perbezaan antara bawang hitam (black garlic) dan bawang putih mentah serta kesan peningkatan system imum dalam badan. Bawang hitam (black garlic) bukan sahaja mempunyai ciri antikanser dan antioksidan kuat, tetapi ia juga mempunyai kesan yang lebih kuat untuk merangsang system imun badan dari sebarang jangkitan wabak berpunca dari bakteria dan juga virus.
 

Bawang hitam (black garlic)  meningkatkan daya imun dapat memberi kesan yang meluas pada beberapa aspek kesihatan dan boleh membantu dalam merawat segala-galanya dari alergi terhadap gangguan autoimun dan jangkitan akut.